Otišao u Kinu
25

Slaven Bilić zvanično pronašao novi klub, potpisao ugovor na dvije godine

K. H.
Slaven Bilić (Foto: EPA-EFE)
Slaven Bilić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski stručnjak Slaven Bilić je nakon otkaza u West Bromwich Albionu ekspresno pronašao novi posao i u narednom periodu će s klupe predvoditi kineski Beijing Sinobo Guoan.

Ovaj klub je na svojoj službenoj Twitter stranici poželio dobrodošlicu Biliću, a objavili su prvu informaciju da je ugovor potpisan na dvije godine.

"Počašćeni smo što možemo objaviti kako smo potpisali dvogodišnji ugovor s našim novim trenerom gospodinom Slavenom Bilićem te mu želimo izraziti dobrodošlicu u klub", piše na stranici.

Bilić je u Kinu otišao nepuni mjesec nakon otkaza koji je dobio na klupi WBA, a on će na klupi Beijing Guoana zamijeniti Bruna Genesija.

Ovo će mu biti sedmi klub u trenerskoj karijeri, a ranije je radio kao šef stručnog štaba Hajduka, Lokomotiva, Bešiktaša, West Hama, Al-Ittihada i WBA.

Još jednom podsjećamo, Bilić je otkaz na klupi WBA dobio sredinom decembra prošle godine kada je nakon remija s Manchester Cityjem na gostujućem terenu objavljeno da više nije trener prve ekipe, a umjesto njega došao je Sam Allardyce.