Nogomet
0

Slaven Bilić zadovoljan, Rakitić i dalje bez dozvole

FENA
"Zadovoljan sam našim nastupom u Sarajevu i pobjedom protiv ozbiljnog protivnika. Bili smo dominantni i premda smo nastupili bez dvojice naših najkreativnijih igrača Nike Kranjčara i i Luke Modrića, stvorili smo niz prilika i imali mnogo lijepih akcija. Jedino me ne veseli što smo primili tri pogotka", kazao je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić dan nakon pobjede "Vatrenih" 5:3 protiv Bosne i Hercegovine.

Bilić i njegovi najbliži suradnici detaljnu analizu utakmice načinit će nakon što pregledaju snimku, no svi su istakli zadovoljstvo nastupom na "vrućem" terenu u Sarajevu.

"Kvalitetnija smo momčad i to smo dokazali. Imali smo i pogrešaka koje ćemo pokušati ispraviti", dodao je Asanović, a Prosinečki je kazao kako smatra da se neke pogreške ne bi dogodile da je utakmica bila službena i da se igralo za bodove.

Hrvatski stručni stožer posebno je istaknuo igru Igora Budana, koji je prvi put odradio svih 90 minuta u "kockastom" dresu i istaknuo se s nekoliko sjajnih poteza.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić kazao je kako još nema pomaka u slučaju Ivana Rakitića i mladi veznjak Schalkea još nije dobio certifikat Međunarodne nogometne federacije (FIFA) koji mu omogućuje nastup u dresu hrvatske reprezentacije.

"Pokušali smo ishoditi dozvolu za privremeni nastup kako bi Rakitić igrao u Sarajevu, no FIFA je organizacija koja se strogo drži propisa", istaknuo je Srebrić dodavši kako se nada da će Rakitić dobiti "zeleno" svjetlo do idućih nastupa hrvatske reprezentacije.

"Idemo u dodatne akcije," dodao je Srebrić.

Izbornik Bilić i tajnik Srebrić osvrnuli su se i na nemile scene koje su se događale na ulicama Sarajeva i tribinama stadiona Koševo.

"Sve je bilo suprotno onome što smo mi doživjeli kroz šetnju gradom. U gradu smo toplo dočekani na svakom koraku, a iskreno na stadionu sam očekivao i veću gužvu", kazao je Bilić, dok je Srebrić kazao kako se nada da HNS neće opet biti kažnjen zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača tijekom utakmice.

"Nije lijepo kada moramo razmišljati o kaznama. Savez je u nezgodnoj situaciji", zaključio je Srebrić.