Nogomet
0

Slaven Bilić objavio popis za Estoniju i Andoru

FENA
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača koji će konkurirati za utakmice protiv Estonije i Andore u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2008. godine.

Bilić je pozvao 23 igrača, a na popisu nema nikakvih iznenađenja.

Nakon što su zbog ozljeda propustili prijateljsku utakmicu s Bosnom i Hercegovinom za sastav će ponovo konkurirati Niko Kranjčar i Jerko Leko, a među pozvanima je i Ivan Rakitić premda još uvijek nije dobio certifikat Međunarodne nogometne federacije za nastup u hrvatskom dresu.

Jedini koji je zbog ozljede otpao je Hrvoje Vejić.

"S optimizmom dočekujemo iduća dva nastupa. Na papiru smo veliki favoriti i svi očekuju bodove. Naravno, i mi očekujemo dvije pobjede, no do njih ćemo doći jedino maksimalnim zalaganjem," istaknuo je hrvatski izbornik.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić dodao je kako još uvijek nije stigla registracija za Rakitića, zbog čega su čelnici njemačkog bundesligaša Schalkea tražili da ga se ne zove dok ne dobije sve potrebne papire.

"Obično proces registracije traje dva mjeseca. Mi smo Komisiji za status igrača pri FIFA-i poslali sve potrebne dokumente i još ćemo telefonski kontaktirati predsjednika," najavio je Srebrić, te dodao: "Razgovarat ćemo i sa čelnicima Schalkea kako bi pustili Ivana."

Utakmica s Estonijom je na rasporedu u subotu osmog septembra na stadionu Maksimiru, dok je dvoboj protiv Andore četiri dana kasnije u Andora la Velli. Okupljanje reprezentacije je nedjelju, drugog septembra nakon čega slijedi odlazak u stalnu bazu u Čateške Toplice.

Sastav za Estoniju i Andoru:

Golmani: Pletikosa (Spartak Moskva), Runje (Lens), Galinović (Panathinaikos)

Odbrana: Ćorluka (Manchester City), Šimić (Milan), R. Kovač (Borusia Dortmund), Šimunić (Hertha), Knežević (Livorno), Drpić (Dinamo)

Vezni red: N.Kovač (Red Bul Salzburg), Modrić (Dinamo), Srna

(Šahtjor), Kranjčar (Portsmouth), J. Leko (Monaco), Vranješ (Werder), Babić (Betis), Pranjić (Heerenveen), Ivan Rakitić (Schalke)

Napad: Eduardo (Arsenal), Balaban (Dinamo), Budan (Parma), Olić (HSV), Petrić (Borussia Dortmund)

Pred poziv: Vukojević (Dinamo)