Limitirane mogućnosti
11

Slaven Bilić nije dobio otkaz zbog rezultata, Englezi otkrivaju dešavanja "iza zavjese"

K. H.
Slaven Bilić (Foto: EPA-EFE)
Slaven Bilić (Foto: EPA-EFE)
Mediji u Engleskoj pišu da je Slaven Bilić dobio otkaz na klupi WBA zbog lošeg odnosa sa sportskim direktorom kluba Lukeom Dowlingom, odnosno da loši rezultati na kraju nisu bili presudni za sudbinu ovog hravatskog stručnjaka.
Daily Mail piše da je Biliću zasmetalo to što je imao limitiran budžet za transfere, iako se očekivalo da će nakon ulaska u Premiership dobiti odriješene ruke te tako dodatno osnažiti svoj tim, a u svemu tome nije se ustručavao javno kritikovati čelnike nakon što su promijenili klupsku politiku.

Biliću je navodno najviše zasmetalo to što su igrači prodavani bez njegovog pristanka, a transferi koji su ranije bili dogovoreni odugovlačeni su i na kraju nisu ni realizovani.

"Napetost se dizala od onog trenutka kada je Biliću postalo jasno da će imati samo 25 miliona funti za transfere, plus novac od prodaje igrača. Leeds je potrošio 100 miliona funti prije nego je uopšte zaigrao u Premiershipu", piše, između ostalog, Daily Mail u današnjem tekstu posvećenom hrvatskom stručnjaku.

Don Goodman, bivši napadač West Bromwich Albiona, također je razočaran odlukom engleskog kluba da otpusti hrvatskog stručnjaka Slavena Bilića.

"Ovo nije potpuno neočekivano ako u obzir uzmemo objave koje smo mogli čuti sinoć. To smatram neukusnim, mislim da nije u redu da mediji pričaju o tome kako će neko dobiti otkaz, a da taj neko vjerovatno i ne zna šta se dešava. Lično mislim da on nije ni dobio poštenu šansu", rekao je Goodman.

WBA nakon 13 kola ima samo sedam bodova uz jednu pobjedu, a novi trener kluba je kontroverzni engleski stručnjak Sam Allardyce koji je na Otoku poznat kao trener koji je "specijalist" za spašavanje klubova od ispadanja.