Ozbiljan incident
17

Sky Sports suspendovao Carraghera nakon što je pljuvao prema djevojčici

Klix.ba
Sky Sports je suspendovao svog stručnog komentatora i nekadašnjeg nogometaša Liverpoola Jamieja Carraghera nakon što je snimljen kako pljuje prema djevojčici u drugom automobilu tokom vožnje autoputem.

Carragher je bio stručni komentator za Sky Sports tokom pobjede Manchester Uniteda nad Liverpoolom u subotu rezultatom 2:1. Dok se vozio autoputem, prišao mu je drugi automobil iz kojeg mu se obratio muškarac riječima: "Nesreća Jamie momče, dva, jedan".

Carragher se nageo kroz prozor te je pljunuo prema automobilu, odnosno prema kćerki pomenutog muškarca koja je sjedila na mjestu suvozača. Međutim, incident je snimljen, pa se Carragher suočava s oštrim kritikama. On se odmah izvinio putem Twittera i uživo u programu te dodao da je nekoliko puta provociran i sniman tokom vožnje, ali ga je Sky Sports ipak suspendovao.

Nekadašnji nogometaš je trebao biti komentator i na danskom kanalu TV3 Sport tokom utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i Seville na Old Traffordu u utorak, no TV kuća se povukla iz dogovora te istražuje ovaj incident.