Lukaku predložio
2

Sky Sports napravio All-star timove Premiershipa sjevernog i južnog dijela Engleske

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Medijska kuća Sky Sports odgovorila je na prijedlog Romelua Lukakua da se u engleski Premiership uvede All-star meč, a oni su po svom izboru napravili dvije najbolje ekipe.

Podsjećamo, Lukaku je vođen idejom iz NBA lige odlučio predložiti sličnu utakmicu i u Premiershipu, a Sky Sports je, prema svom mišljenju, napravio najbolju južnu i sjevernu ekipu.

Tako bi u ekipi sjevera igrali golman Manchester Cityja Ederson. U odbrani bi bili Coleman iz Evertona, Stones iz Manchester Cityja, Van Dijk i Robertson iz Liverpoola, dok bi vezni red činili duo Građana Kevin de Bruyne i David Silva, a s njima bi igrao i Nemanja Matić.

U napadu ove ekipe igrali bi Salah, Firmino i Sane, a ovakvo biranje izazvalo je puno polemike, počevši od samog golmana gdje bi mnogi vidjeli Davida de Geu, do vrha napada gdje bi mnogi vidjeli Sergija Aguera.

U južnoj ekipi, koju bi većinom činili igrači klubova iz Londona, na golu bi bio čuvar mreže Chelseaja Thibaut Courtois, ispred njega dva saigrača Marcus Alonso i Cesar Azpilicueta zajedno sa Cedricom Soaresom i Tobyjem Alderweireldom.

U veznom redu igrali bi Mesut Ozil iz Arsenala, Moussa Dembele iz Tottenhama i N'golo Kane, a u samom vrhu bili bi Eden Hazard, Willian i najistureniji Kane.