Nogomet
0

Skupština Nogometnog saveza zakazana za 6. juli

FENA
Komitet za normalizaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas se sastao s predstavnicima FIFA-e i UEFA-e, u svrhu pripreme za Generalnu skupštinu NSBiH.

Članovi Komiteta za normalizaciju NSBiH, uz prisustvo ambasadora Duška Bajevića i Faruka Hadžibegića, jutros su se sastali s Evom Pasquier i Alexom Philipsom, nakog čega je održan zajednički sastanak s predstavnicima entitetskih saveza i članovima Komiteta za propise NSBiH.

Razgovarano je o izmjenama i dopunama Statuta NSBiH, koje su zajednički predložili FIFA i UEFA, kao i o prijedlogu Poslovnika o radu Generalne skupštine Saveza, saopćeno je iz NSBiH.

Predstavnici FIFA-e i UEFA-e iznijeli su razloge za prijedlog promjena Statuta, uz posebno obrazloženje predloženih odredbi koje se odnose na definiranje statusa udruženja klubova ili pojedinaca u strukturi saveza, kao i na formiranje Odbora za posredovanje i savjetovanje.

Tokom rasprave, čelnici FSRS i NSFBiH izložili su svoje stavove, a posebno je istaknuto da je vremenski okvir za rješavanje predmetnih pitanja veoma kratak ako se uzme u obzir značaj i kompleksnost izmjena i dopuna Statuta. Iz tog razloga, a imajući u vidu da se nadležni organi entitetskih saveza nisu izjasnili o predloženom dokumentu, zaključeno je da će FSRS i NSFBiH do 11. juna u pismenoj formi dostaviti svoje komentare, koje će razmotriti Komitet za normalizaciju, FIFA i UEFA.

Naredni sastanak Komiteta za normalizaciju s rukovodstvom entitetskih saveza zakazan je za 25. juna, a Generalna skupštine prolongirana je za 6. jula kako bi relevantni dokumenti bili pripremljeni i blagovremeno dostavljeni delegatima.