Nogomet
0

Skupština NK Čelik bez kvoruma, Robijaši se okupili ispred Bilinog Polja

Piše: E. M.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Iako su današnjoj Skupštini NK Čelik podršku davali i okupljeni Robijaši ispred istočne tribine Bilinog Polja zbog nepostojanja kvoruma nije se raspravljalo o usvajanju novog Statua zeničkog premijerligaša.

Za današnji kvorum Skupštine bilo je potrebno 28 članova odnosno dvije trećine, a Skupštini se danas odazvalo tek 26 članova.

Predsjednik Skupštine Nihad Pašalić je kazao kako se radi o Statutu za kojeg je predviđena trajna većina, te da se iz tih razloga neće raspravljati o dnevnom redu, odnosno, usvajanju novog Statuta.

Današnjoj Skupštini prisustvovao je i Ben Shave iz Londona koji je u svome obraćanju članovima Skupštine, u ime svoje organizacije koja želi pomoći malim klubovima, istakao važnosti usvajanja novog Statuta.

Shave je kazao kako njihova organizacija ima podršku UEFA-e te da im je glavni cilj da pomognu manjim klubovima u boljem radu, ali i da ih pomognu finansiranjem kroz brojne projekte.

"Nisam došao da vam pametujem, ali sam morao iznijeti ove stavke. Vi znate u kakvom ste stanju i šta vam je potrebno da uradite", istakao je Shave.

Naredni termin Skupštine nije dogovoren, ali će biti održana u narednih deset dana.