Nogomet
6

Skupocjeno pojačanje Manchester Uniteda u lošoj kondiciji

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Fizička pripremljenost Lukea Shawa, 19-godišnjeg lijevog beka kojeg je ljetos Manchester United doveo iz Southamptona uz 27 miliona funti odštete, nije na zadovoljavajućoj razini.

Ocijenio je tako novi menadžer "crvenih vragova" Louis van Gaal tokom predsezonskih priprema u Washingtonu.

Van Gaal je Shawa izdvojio od ostalih igrača i naredio mu da trenira po posebnom programu, dok je ostatak ekipe radio s loptom. Upitan zašto je Shaw radio samostalno, Van Gaal je rekao.

"Ja sam uvijek bio trener koji gleda individualce i šta kojem igraču treba. Luke mora biti spreman. Trenutno nije spreman i ne može igrati kako ja želim. Zato mora biti spreman i trenirati individualno. Ja ne mogu reći zašto je tako. Ja samo vidim što vidim. Razgovarao sam s njim i napravili smo program. On je pristao i sada treba vidjeti koliko će dugo trajati. Dobivam dobre informacije od kondicijskog trenera Tonyja Strudwicka - objasnio je Van Gaal.

Čini se tako da je skupocjeno pojačanje Manchester Uniteda u smislu fizičke pripremljenosti u velikom zaostatku za kolegama iz engleske reprezentacije, Wayneom Rooneyjem, Dannyjem Welbeckom i Philom Jonesom.