Finale Kupa BiH
4

Škoro: Široki Brijeg ima svoje mane

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svaki period u Fudbalskom klubu Sarajevo obilježili su pojedinci, koji su se istakli svojim dobrim igrama i golovima.

Jedan od njih je sigurno i Alen Škoro, napadač, koji je u poslijeratnom periodu tri puta nastupao za Fudbalski klub Sarajevo. Ukupno je za Bordo klub odigrao 111 utakmica i postigao 63 gola.

Iako u svojoj igračkoj karijeri u dresu Fudbaskog kluba Sarajevo nije osvojio pehar pobjednika Kupa, sarađivao je sa Mehmedom Janjošem, šefom stručnog štaba Bordo kluba, pod čijim vodstvom je Škoro bio i najbolji strijelac Premijer lige BiH.

"Naš Čala je čovjek koji posjeduje veliko iskustvo i znanje i to se pokazalo i u ovom periodu. Zajedno sa svojim pomoćnicima preuzeo je ekipu u nezgodnom trenutku i pokazao da može ostvariti dobar rezultat. Klub je obezbijedio učešće u Evropi i ja njemu, igračima i osoblju želim sve najbolje, kako na sutrašnjoj utakmici, tako i u narednom periodu", rekao je Alen Škoro za zvaničnu web stranicu kluba, osvrnuvši se na sutrašnje finale Kupa protiv Širokog Brijega.

"Što se tiče takmičenja Kupa ja nisam imao puno sreće, ali vjerujem da će ekipa Sarajeva biti uspješna u ovoj sezoni. Sarajevo je sigurno blagi favorit što se i pokazalo u dosadašnjem toku sezone. Široki brijeg ima svoje mane. Sarajevo je u ovom trenutku puno kvalitetnije i ja želim puno uspjeha Čali, Toši, Ziji i igračima", zaključio je Škoro.

Sarajevo dočekuje Široki Brijeg sutra sa početkom u 18 sati na Olimpijskom stadionu “Asim Ferahtović-Hase”.