{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Škola fudbala u Srebrenici okupila 200 djece

S
7.9.2013. u 13:34
0
5
Škola fudbala u Srebrenici okupila 200 djece
0
Škola fudbala u Srebrenici okupila 200 djece
Foto: SRNA
U Srebrenici je danas počela dvodnevna dansko-norveška Otvorena zabavna škola fudbala, koja je okupila 200 dječaka i djevojčica iz Srebrenice i Bratunca uzrasta od sedam do 14 godina.
Otvorena škola fudbala održava se pod pokroviteljstvom FIFA i UEFA, a uz podršku fudbalskih saveza BiH i RS i učešće opština i fudbalskih klubova "Guber" i "Bratstvo" iz ova dva mjesta.

Ovo je sedmi put da se ova škola realizuje u Srebrenici i susjednom Bratuncu gdje je ovo 200 djece prisustvovalo učenju fudbalske igre u prethodna dva dana.

Angažovano je po 12 trenera i asistenata, te dva lidera. Djeci su podijeljene majice, kačketi i narukvice koje su obezbijedili pokrovitelji škole. Na završetku svi polaznici ove škole dobiće diplome.

Opština Srebrenica obezbijedila je prevoz i sendviče za sve učesnike ove škole na igralištu Fudbalskog kluba "Guber".

"Igralište smo podijelili na 24 stanice i sva djeca će proći kroz te stanice, a u svakoj se održavaju različiti treninzi i uče različiti fudbalski potezi i kombinacije, i to je veoma zanimljivo za učesnike", kaže lider Namik Mustafić, što potvrđuje i grupa djece koja su završila trening u jednoj i prelaze u drugu stanicu da uče nove poteze.

Mustafić je istakao da su pokrovitelji ove škole donirali bratunačkom i srebreničkom klubu po 70 fudbalskih lopti te kompletnu sportsku opremu za trenere i sportska pomagala za treninge.

"Za sedam godina `Guber` je od ove škole dobio oko 500 lopti, što je veoma značajno za ovaj klub, jer na taj način ima uštedu troškova, a dobije kvalitetne lopte za rad svih starosnih kategorija fudbalera
koji aktivno treniraju", istakao je Mustafić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jesu li opravdane smjene trenera FK Sarajevo i FK Željezničar?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: