Liga za opstanak
19

Skočibušić: Zasluženo smo ostali u ligi; Sablić: Čestitam Čeliku na zasluženom bodu

Piše: E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Čelik je na praznoj Pecari izborio bod (1:1) protiv Širokog Brijega koji ga je ostavio u društvu najboljih bh. timova i iduće sezone.

Nakon meča nastalo je veliko slavlje. Osim slavlja igrača na terenu, na tribinama je glavni trener Boris Pavić izuzetno emotivno dočekao posljednji sudijski zvižduk.

Pomoćni trener zeničke ekipe Pavle Skočibušić bio je presretan.

"Odigrali smo dobru utakmicu protiv veoma jakog protivnika i ovom prilikom im čestitam na osvojenom Kupu. Borlili smo se tokom čitavog doigravanja, ove godine nismo doživjeli nijedan poraz i mislim da smo zaslužili ostati u Premijer ligi BiH", rekao je Skočibušić.

Trener Širokog Brijega Goran Sablić smatra kako je rezultat realan.

"Čestitam Čeliku na zasluženom bodu. Utakmica je bila dosta izjednačena, imali smo prilika gdje smo mogli otići na 2:0, međutim mislim da je najrealniji rezultat neriješeno. Naša sezona je, kad se sve sagleda, vrlo dobra. Osvojili smo Kup i obezbijedili izlazak u Evropu. Nemamo puno pauze, svega desetak dana. Treba brzo djelovati, vidjeti na koji način se pripremati kako bismo što bolje krenuli u novu sezonu", rekao je Sablić.

Široki Brijeg je Ligu za opstanak završio na prvom mjestu sa 37 bodova, dok je Čelik na kraju prvenstva zauzeo ukupno 10. mjesto sa 353 bodova.