Trener Širokog Brijega
31

Skender uoči utakmice sa Željezničarom: I mi imamo svoju računicu na Grbavici

N. K.
Dino Skender (Foto: NK Široki Brijeg)
Dino Skender (Foto: NK Široki Brijeg)
Željezničar će u sklopu 28. kola WWin lige BiH večeras na svome terenu dočekati Široki Brijeg s početkom u 20:30 sati.
Utakmica na Grbavici treća je u rasponu od samo tri dana za ekipu Dine Skendera koji je najavio kako će morati malo osvježiti tim.

"Moramo osvježiti snage za utakmicu sa Željezničarom. Čeka nas zahtjevan protivnik koji je pod ogromnim imperativom pobjede. Nalaze se u grčevitoj borbi za ostanak i sigurno su sve podredili ovoj utakmici. Upravo u tome i vidim prostor za nas", kazao je trener Skender u najavi utakmice i dodao kako i Široki Brijeg ima svoju računicu na Grbavici.

"Željezničar će sigurno krenuti ofanzivno od prve minute. Idemo odigrati hrabru, mušku utakmicu. I mi imamo svoju računicu, i nama trebaju bodovi. Vjerujem kako ćemo iskoristiti svoje prilike i doći do bodova", dodao je Skender.

U odnosu na subotnju utakmicu s Igmanom, šef stručnog štaba Širokog Brijega u Dolini ćupova sigurno neće moći računati na povrijeđenog Luku Marina i golmana Tomislava Adolfa Tomića koji se lakše povrijedio na posljednjem treningu.

Glavni sudija utakmice bit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Asistenti su mu Mirza Demir iz Kaknja i Dejan Stjepanović iz Banje Luke. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Utakmicu će direktno prenositi Arena Sport.