Gosti na Grbavici
8

Skauti Legije iz Varšave "bacili oko" na golmana Slobode Azira Muminovića

Piše: K. H.
Azir Muminović (Foto: E. M./Klix.ba)
Azir Muminović (Foto: E. M./Klix.ba)
Skauti Legije iz Varšave jučer su prisustvovali polufinalnoj utakmici Kupa BiH između Željezničara i Slobode, a kako saznaje portal Klix.ba, u Sarajevu su posmatrali golmana tuzlanske ekipe Azira Mumunivića te su zadovoljni napustili Grbavicu.

Muminović je trenutno jedan od najvrednijih igrača tuzlanske ekipe s obzirom na to da je prvi golman mlade reprezentacije, a da odlična izdanja na golu ekipe koju s velikim uspjehom predvodi Vinko Marinović nisu slučajna, pokazao je i meč protiv Željezničara.

Za golmana Slobode meč protiv trenutno prvoplasirane ekipe bio je sjajna prilika da pokaže svoje kvalitete, a to što na utakmici u kojoj su Plavi bili bolji rival nije primio pogodak, najbolji je pokazatelj da se nalazi u sjajnoj formi.

Tragom tih informacija kontaktirali smo prvog golmana ekipe s Tušnja koji je istakao da trenutno ne razmišlja o odlasku iz Slobode i da je fokusiran isključivo na to da finiš sezone protekne što je bolje moguće. O ponudama, tek kad dođe vrijeme.

"Nisam znao ništa o posjeti na Grbavici, prvi put čujem za to, ali mislim da su imali nešto vidjeti i da bi trebali biti zadovoljni. Trenutno sam fokusiran isključivo na kraj sezone sa Slobodom, a svakako da prijaju takve stvari", rekao je golman Slobode za Klix.ba.

Muminović je u ovoj sezoni branio na ukupno 20 utakmica u kojima je primio isto toliko pogodaka, a na sedam utakmica uspio je sačuvati svoju mrežu netaknutom. Da se radi o izuzetno talentovanom golmanu pokazao je na Grbavici u prvoj utakmici polufinala, gdje je zajedno sa svojim igračima sačuvao odličan rezultat pred revanš.