Prešao u Ajax
208

Skandalozan grafit navijača Feyenoorda zbog "izdaje" bivšeg igrača: Židovi uvijek bježe

H. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Transfer Steven Berghuisa iz Feyenoorda u Ajax izazvao je veliku buru u Nizozemskoj, a navijači kluba iz Roterdama otišli su korak dalje uputivši skandaloznu antisemitsku poruku svom bivšem igraču.

Berghuis (29) je prošle sedmice kompletirao prelazak u Ajax za 4 miliona eura nakon petogodišnjeg boravka u Feyenoordu, tokom kojeg je u 199 utakmica postigao 87 golova i bio je ljubimac navijača.

Takva "izdaja" teško je pala pristalicama Feyenoorda koji gaji veliko rivalstvo s Ajaxom, toliko da je posljednjih godina čak zabranjen odlazak gostujućih navijača na utakmice ova dva tima.

Zbog toga je jutros u Roterdamu osvanuo grafit na kojem je Berghuis prikazan kao Židov tokom Drugog svjetskog rata, uz poruku "Židovi uvijek bježe".

[TWITTER]1418966628113465346[/TWITTER]

Na portretu Berghuisa, istaknut je izuzetno velik nos, te je prikazan u zatvorskoj uniformi s Davidovom zvijezdom.

Židovska zajednica i Feyenoord monetlano su osudili ovaj čin, istaknuvši da grafit mora biti uklonjen u što skorijem roku.

Također, na društvenim mrežama se pojavio i transparent navijača Feyenoorda na kojem je napisano da Berghuis zaslužuje istu sudbinu kao Peter R. de Vries, novinar koji je ubijen u Amsterdamu prije dvije sedmice.