22. kolo prvenstva
33

Skandal u Crnoj Gori: Dečić je novi lider, ali je čak i komentator javno posumnjao u namještanje utakmice

E. B.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon 22. kola Prve lige Crne Gore desila se promjena na vrhu tabele. Dečić je preuzeo lidersku poziciju od Budućnosti, no crnogorska javnost sumnja u namještanje njihove utakmice protiv Mladosti iz Donje Gorice.

Budućnost je kod kuće u Podgorici s 1:0 poražena od Jezera iz Plava, a Dečić je u gostima pobijedio Mladost iz Donje Gorice sa 3:0 i došao na prvo mjesto na tabeli.

No, njihov duel u Podgorici je izazvao brojne polemike jer skoro svi Crnogorci smatraju da je ta utakmica namještena, a kao dokaz za to navode prvi pogodak na utakmici koji je postignut u trećoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena.

Napadač Dečića Bojan Matić se našao u kaznenom prostoru, a pored njega je stajao domaći odbrambeni igrač Zvonko Ceklić.

U trenutu kada se Matić spremao za udarac Ceklić ne da nije pokušao izblokirati njegov udarac, već je još i skočio u stranu kako ga lopta sigurno ne bi pogodila, te je Matić postigao jedan od najlakših pogodaka u karijeri.

Čak je i komentator u direktnom televizijskom prijenosu ostao zatečen onim što je vidio i javno posumnjao u namještanje utakmice.

"Pogledajte kako je Ceklić sklonio noge. O čemu se ovdje radi? Zašto? Nevjerovatno. Ili je upravo to i očekivano", rekao je.

Naravno, nije dugo trebalo ni da crnogorska javnost na društvenim mrežama da svoj sud o spornom golu.

"Gasite ligu. Pod hitno", "Pa ovo je nečuveno. Nije se niti trudio spriječiti gol", samo su neki od komentara razočaranih Crnogoraca.

Tabela: