Opet izgubio kontrolu
23

Skandal na treningu Bayerna: Boateng nakon sukoba ošamario saigrača

K. H.
Fotografija koju je objavio njemački list Bild
Fotografija koju je objavio njemački list Bild
Njemački Bild ekskluzivno je objavio informaciju da je na treningu Bayerna došlo do tučnjave između Jérôma Boatenga i Leona Goretzke u kojoj je bivši igrač Schalkea navodno izvukao deblji kraj.

Bild otkriva da je do sukoba došlo na jednom treningu nakon provokacija i oštrih prekršaja, a navode da je Boateng uz verbalni sukob udario šamar Goretzki te da je morao reagovati i trener njemačkog kluba Hans Flick.

Boateng se posljednjih mjeseci često dovodi u vezu s odlaskom iz Bayerna uslijed jako loše forme u kojoj se nalazi, a prvak svijeta iz 2014. godine s reprezentacijom Njemačke tokom karijere više puta se nalazio u centru skandala, između ostalog kada je objavljena informacija da je dva puta pretukao suprugu.

Također, Boateng je u vrijeme kada je Pep Guardiola bio trener Bayerna ušao u sukob sa Robertom Lewandowskim, što mu je klub naknadno oprostio.

Boateng je 2016. godine proglašen za igrača godine u Bayernu, ali od tada ima velikih problema s čestim povredama, samim tim i formom, pa ostaje pitanje da li će i nakon januara ovaj defanzivac nositi dres aktuelnog prvaka Njemačke.