Pred kamerama
82

Skandal na dodjeli nagrada: Predsjednik španskog saveza poljubio nogometašicu u usta

S. G.
Screenshot
Screenshot
Ženska nogometna reprezentacija Španije pobjedom u finalu nad Engleskom od 1:0 domogla se zlata na Svjetskom prvenstvu koje se ovog mjeseca igralo u Australiji.
Nakon utakmice Španjolke su priredile veliko slavlje svojim navijačima, a feštu je zajenio jedan detalj na dodjeli nagrada.

Međutim, svu pažnju je odnijela jedna situacija koja se desila po završetku utakmice, odnosno na proslavi kada je predsjednik nogometnog Saveza Španije Luis Rubiales poljubio nogometašicu Jennu Hermoso.

Snimak je ubrzo potom osvanuo na društvenim mrežama i izazvao dosta komentara javnosti.

Hermoso, koja igra za meksički klub Pachuca, kasnije je u svlačionici u prijenosu preko Instagrama smijući se rekla kako joj se "nije svidjelo".

Neki korisnici su preko Twittera optužili Rubialesa za neprimjereno ponašanje.

"Jesi li tako ljubio kapitena Jordija Albu kada je muška reprezentacija osvojila Ligu nacija u finalu protiv Hrvatske", napisao je jedan korisnik.

Rubiales se, za sada, nije očitovao o svom nedoličnom postupku.

Hermoso, koja je tokom svoje karijere igrala za Atletico Madrid i Barcelonu, u 70. minuti utakmice s Engleskom nije iskoristila jedanaesterac pri vodstvu Španije od 1-0. Do sada je upisala više od stotinu nastupa za popularnu Furiju.