Obilježio godinu
23

Sjećate li se promašaja desetljeća Choupo-Motinga na meču PSG-a i Strasbourga

N. K.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Vjerovatno svaki napadač u svojoj profesionalnoj karijeri imao je neki nevjerovatan promašaj. Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, svi ga imaju, ali promašaj desetljeća, pa možda i u historiji nogometa, definitivno pripada PSG-ovom napadaču Ericu Maximu Choupo-Motingu protiv Strasboruga.

Nekadašnji Stokeov napadač je u aprilu je proizveo promašaj koji i dalje ostavlja ljude otvorenih usta kad god ga gledaju.

Christopher Nkunku je poslao loptu u mrežu Strasbourga, ali ju je Choupo-Moting bizarno zaustavio na gol-liniji pa onda stao i gledao kako odbrana protivniku rješava problem.

[TWITTER]1212025621460783111[/TWITTER]

Ponekad se postupci nekog nogometaša ne mogu objasniti, ali je nažalost po kamerunskog napadača, njegova reputacija u PSG-u ostala u sjeni ovog promašaja.

Niko zapravo ne zna kako je uspio napraviti ovaj potez, pogotovo igrač koji u napadu igra s nogometnim veličinama kao što su Neymar ili Kylian Mbappe.

Inače, u sjećanjima mnogih je ostala i neprocjenjiva reakcija Mbappea s klupe na promašaj Choupa-Motinga.

"Čak je i meni teško objasniti. Vidio sam slike i žao mi je što sam dirao loptu koja je išla u mrežu nakon udarca Nkunkua", rekao je 30-godišnji napadača nakon utakmice za AS.