Podsjetila na Trebinje
28

Sjećate li se najveće tučnjave u Premijer ligi? Akteri derbija na Koševu bili su žestoko kažnjeni

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon jučerašnje utakmice između Leotara i Zrinjskog ispred stadiona Police u Trebinju došlo je do tučnjave, a glavni akteri bilu su kapiten domaćih Đoko Milović i strateg gostiju Sergej Jakirović. Incident iz Trebinja obišao je region, ali nije prvi takve vrste od osnivanje zajedničke Premijer lige.
Nešto stariji ljubitelji nogometa pamte nemile scene sa Koševa kada su zbog međusobne tučnjave bili suspendovani Mirsad Dedić (trener golmana Sarajeva), Mirza Varešanović (sportski direktor Sarajeva) i Ivica Barbarić (šef stručnog štaba Širokog Brijega).

Bio je to derbi susret Sarajeva i Širokog Brijega (3:2) u finišu sezone 2004/05. Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka došlo je do velike gužve na terenu, a prednjačili su Varešanović s jedne, te Barbarić s druge strane. Sijevale su uvrede i pesnice, a Disciplinska komisija NS BiH nije imala milosti prema vinovnicima incidenta.

Foto: Semir Zilić / Bordo vremeplov
Foto: Semir Zilić / Bordo vremeplov

Obojica su kažnjena sa po četiri mjeseca zabrane vršenja bilo kakvih funkcija u nogometu, te novčanom kaznom u ukupnom iznosu - Varešanović 1.500 KM, a Barbarić 1.000 KM.

Zbog toga će biti zanimljivo vidjeti kako će disciplinci sankcionisati aktere nereda iz Trebinja, te da li i njima prijete drakonske kazne kao u slučaju Varešanovića i Barbarića.

Također, u opasnosti od suspenzije je i pomoćni trener Sarajeva Mustafa Kodro koji je optužen za pljuvanje sudije Aleksandra Njegomirovića nakon utakmice protiv Sloge.