Nevjerovatna statistika
0

Sjećate li se dječaka koji je "izbacio" Barcu iz Lige prvaka? Već je na 40 golova ove sezone

D. P.
Cannonier se proslavio kao dječak (Foto: Screenshot)
Cannonier se proslavio kao dječak (Foto: Screenshot)
Oakley Cannonier ime je za koje smo čuli i prije početka karijere, a očigledno je da je tek na početku slave pošto "opjevani" dječak Liverpoola bilježi nevjerovatne statističke podatke u mlađim kategorijama.

Cannonier se proslavio nakon što je u čudesnom preokretu protiv Barcelone i polufinalu Lige prvaka bacio brzo loptu za Trenta Alexander-Arnolda za "onaj" gol kojim je katalonski klub izbačen iz Lige prvaka.

Pomogao je da Liverpool izbori veliko finale u sezoni 2018/2019, ali to nije sva korist koju će Redsi imati od ovog dječaka, očigledno.

Ovaj 17-godišnjak nedavno je potpisao prvi profesionalni ugovor s Liverpoolom. Tačnije, na početku sezone i odmah je privukao veliku pažnju svojim nastupima za U-18 ekipu s Anfielda.

Mladi Cannonier je za vikend postigao, vjerovali ili ne, već 40. gol ove sezone za juniore Liverpoola. To se dogodilo nakon što je postigao dva pogotka u pobjedi nad Wolverhamptonom rezultatom 5:1.

Navijače Liverpoola posebno je oduševio jer daje svoj maksimum bez obzira na rezultat i protivnika pa je tako i protiv Wolvesa učinio sve da postigne hat-trick i na kraju nije bio zadovoljan s dva pogotka.