25. kolo Premiershipa
3

Sjajno drugo poluvrijeme i četiri pogotka u remiju Leicestera i Chelseaja

F. Z.
Leicester City - Chelsea (Foto: EPA-EFE)
Leicester City - Chelsea (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Leicester Cityja dočekali su danas u prvom susretu 25. kola engleskog Premiershipa na svom terenu ekipu Chelseaja. Susret na King Power stadionu završen je rezultatom 2:2.

Gostujući nogometaši tražili su u 21. minuti susreta jedanasterac nakon što je u šesnaestercu Leicester Cityja pao Tammy Abraham. Nakon konsutlacije s VAR sobom Lee Mason je odlučio da nema penala za goste. U 26. minuti susreta priliku je na drugoj strani imao Jamie Vardy, ali je napadač Lisica šutirao preko prečke gola Chelseaja.

Benjamin Chilwell pokuašo je u 37. minuti susreta, ali je i on šutirao preko prečke gola Wily Caballera. Chelsea je zaprijetio preko Masona Mounta u 42. minuti, ali je odbrana domaćih dobro reagovala. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imali su domaći, a udarac Hamze Choudhuryja glavom završio je pored stative gola Plavaca.

Chelsea je do vodstva došao u prvoj minuti drugog poluvremena. Najviši u šesnaestercu Leicester Cityja bio je Antonio Rudiger. Radost gostiju trajala je devet minuta, a rezultat je izjednačio Harvey Barnes.

Leicester City do preokreta je došao u 64. minuti susreta, a strijelac je bio Chilwell. Sedam minuta kasnije Rudiger je postigao svoj drugi pogodak glavom i donio izjednačenje Chelseaju. Barnes je u 79. minuti mogao doći do svog drugog pogotka i donijeti novu prednost Lisicama, ali je pokušaj nogometaša domaćih završio pored stative gola Chelseaja. Ostalo je do kraja susreta 2:2 na King Power stadionu.

Leicester je nakon 25 odigranih kola treći sa 49 osvojenih bodova, osam više od četvrtoplasiranog Chelseaja. Vodeći je Liverpool sa 70 osvojenih bodova.

Tabela: