Bašić u odličnoj formi
58

Sjajni veznjak Zrinjskog: S velikim samopouzdanjem dočekujemo utakmicu s Borcem

K. H.
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba
Veznjak Zrinjskog i mladi reprezentativac BiH Ivan Bašić nakon pobjede protiv Željezničara na Grbavici rezultatom 3:0 pohvalio je atmosferu u klubu rekavši da svaki čovjek odlično radi svoj posao, a kaže da će im tri boda s Grbavice dobro doći pred naredni susret protiv Borca.

Bašić je na početku drugog poluvremena postigao gol za vodstvo Plemića i to nakon asistencije Bilbije s lijeve strane. Kapiten Borca je lagano prošao pored Mujezinovića po lijevoj strani, a nakon povratne lopte na pravom mjestu je bio Bašić koji je donio svom timu vodstvo i u potpunosti prelomio utakmicu na stranu svoje ekipe.

"Atmosfera je stvarno odlična, svaki čovjek u ovom klubu radi odlično svoj posao. Utakmica protiv Željezničara je bila zahtjevna, mučili smo se u prvom poluvremenu i bilo je problema, dok je u drugom poluvremenu došao rani pogodak, ubrzo još dva, nakon čega smo sretno i spretno priveli utakmicu kraju", rekao je Bašić i nastavio:


"Trener uvijek očekuje da sam na povratnoj lopti, a to i meni najviše odgovara. Postigao sam dosta slična četiri pogotka, a nastavit ću se truditi i vidjet ćemo šta će biti."

Za kraj je rekao da će on i njegovi saigrači s puno samopouzdanja ući u meč protiv Borca koji se igra narednog vikenda.

"Očekuje nas teška utakmica, ali mi s velikim samopouzdanjem ući u taj meč i ići po tri boda", dodao je Bašić.

Zrinjski je trenutno na prvom mjestu na tabeli s pet bodova više od Tuzla Cityja.