La Liga
14

Sjajni Messi donio pobjedu Barceloni protiv Real Sociedada

Piše: N. K.
Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Barcelone pobijedili su na Camp Nou u 32. kolu španske La Lige ekipu Real Sociedada rezultatom 3:2.

Katalonci su poveli u 17. minuti utakmice. Suarez je dodao loptu koju je pokupio Messi i s ivice šesnaesterca uputio odličan udarac. Nevjerovatan gol za 1:0.

Osam minuta prije odlaska na odmor odbijenu loptu pokupio je danas sjajni Messi i zakucao je u mrežu za tada sigurnih 2:0.

Ipak, pet minuta kasnije Umtiti je blokirao šut, ali i promjenio smjer lopti. Bio je to nesretan autogol s kojim je Sociedad smanjio na 2:1.

Barca je u sljedećem napadu ponovo uvećala prednost. Sjajno je glavnu ulogu u akciji odigrao Messi. Paco je završio akciju odličnim šutem, a golman Rulli je ostao savladan.

Nevjerovatni završetak prvog poluvremena okončan je još jednim golom u sudijskoj nadoknadi vremena. Prieto je ispratio savršen centaršut kojeg je duboko u šesnaesterac uputio Jose. Uputio je precizan udarac i opet smanjio prednost na 3:2.

U nastavku meča Katalonci su imali nekoliko dobrih prilika da riješe utakmicu, ali promjene rezultata nije bilo.

Barcelona je uprkos pobjedi ostala na drugom mjestu La Lige sa tri boda zaostatka u odnosu na lidera Real Madrida, ali i utakmicom više. Real Sociedad je na sedmoj poziciji.