Serie A
17

Sjajni Kalinić donio Milanu pobjedu protiv Udinesea, hat-trick Mertensa za trijumf Napolija

Piše: N. K.
Milan - Udinese (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Milana pobijedili su na San Siru u okviru 4. kola Serije A ekipu Udinesea rezultatom 2:1.

Kritike Rossonerima zbog očajnog rimskog izdanja zamijenili su hvalospjevi nakon evropske pobjede u Beču, gdje je Montella pogodio s 3-5-2 sistemom. Tako je Milan i danas igrao.

Prvu priliku na utakmici imao je Suso u osmoj minuti, a u sljedećem napadu s druge strane Lasagneu je poništen gol zbog ofsajda.

Imao je Milan potom još dvije šanse preko Kessieja i Kalinića, ali promjene rezultata nije bilo.

Ipak, hrvatski napadač se iskupio u 22. minuti kada je pogodio za vodstvo Milana na asistenciju Calabrije.

Šest minuta kasnije Lasagne je izjednačio, a ubrzo je sjajni Kalinić ponovo doveo Milan u vodstvo iskoristivši dodavanje Kessieja.

Imao je Milan i u nastavku dobre prilike za potvrdu pobjede, ali su neprecizni bili Bonaventura, Rodriguez i Calabria pa nije bilo promjene rezultata do kraja meča.

Bh. reprezentativac Riad Bajić u igru u poraženoj ekipi ušao je posljednjih pola sata utakmice umjesto Lopeza.

Napoli je bez puno problema na San Paolu savladao Benevento rezultatom 6:0. Allan je u trećoj minuti doveo domaće u vodstvo, a Insigne je udvostručio prednost na asistenciju Ghoulama. Italijanski napadač je onda uposlio Mertensa za 3:0, a alžirski bek je upisao i drugu asistenciju za gol Callejona. Posljednja dva gola, oba s bijele tačke, postigao je sjajni Mertens.

Torino i Sampdoria su podijelili bodove odigravši neriješeno 2:2. Zapate je već u prvoj minuti doveo domaće u vodstvo, ali su Baselli i Belotti kreirali preokret. Za 2:2 pogodio je Quagliarella u 34. minuti.

Cagliari je slavio pobjedu 2:0 protiv SPAL-a u gostima. Strijeci su bili Barella i Joao Pedro.