Bundesliga
119

Sjajni Ibišević postigao pogodak i upisao asistenciju u gostujućoj pobjedi Herthe

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Herthe pobjedom je započela drugu polusezonu u njemačkoj Bundesligi, a bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević u trijumfu ekipe iz Berlina protiv Nurnberga rezultatom 3:1 postigao je pogodak i upisao asistenciju.

Igrala se 15 minuta kada je Ibišević odigrao sjajan dupli pas sa Selkeom nakon čega je izašao sam pred domaćeg golmana, a u situaciji jedan na jedan još jednom je pokazao o kakvom rasnom strijelcu se radi i loptu je rutinski poslao u mrežu za vodstvo svoje ekipe.

Nakon pogotka Herthe tempo igre u prvom poluvremenu je pao, a u samom finišu prve dionice, tačnije u 42. minuti, Nurnberg je stigao do poravnanja. Strijelac pogotka bio je Behrens.

Slično kao u prvom, Herthe je bolje otvorila i drugo poluvrijeme pa su tako već u 50. minuti stigli do novog vodstva. Ibišević je ovaj put zabilježio asistenciju, a u listu strijelaca upisao se Duda koji pogađa za 2:1. Isti igrač u 70 minuti postigao je svoj drugi, a za Herthu treći pogodak čime je postavio konačnih 3:1.

Ibišević je na terenu proveo svih 90 minuta, a ovo mu je bio sedmi pogodak u ovoj sezoni Bundeslige. S današnjom pobjedom, Hertha se popela na sedmo mjesto sa 27 osvojenih bodova, dok je Nurnberg na posljednjem mjestu sa samo 11 bodova.