Nogomet
0

Sjajni Gabriel Jesus donio pobjedu Manchester Cityju protiv Swanseaja

Piše: N. K.
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Fudbaleri Manchester City savladali su u okviru 24. kola Premiershipa ekipu Swanseaja rezultatom 2:1, a oba gola za Građane postigao je mladi Gabriel Jesus.

Građani su odmah krenuli silovito, a najveća opasnost po gol Fabianskog desila se nakon što je Sane sjajno ubacio loptu u šesnaesterac. Ipak, odbrana Swanseaja pravovremeno je reagovala.

Potom mladi Gabriel Jesus u 11. minuti dovodi City u vodstvo nakon što je zakucao loptu u mrežu poslije odbijanca.

Toure je deset minuta kasnije umalo udvostručio prednost. Sjajno je izveo slobodnjak, ali je Fabianski bio spreman i odbranio mu šut.

City se nije zaustavljao. Veliku šansu propustio je De Bruyne kada je defanzivac Swanseaja u posljednji tren izblokirao udarac pa se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću Cityja.

U drugom poluvremenu po jednu veliku šansu imale su obje ekipe, a onda je Sigurdsson deset minuta prije kraja odlučio pucati s preko 20 metara i savršeno pogodio u donji desni ugao.

I kada su svi mislili da će Swansea odnijeti bod sa Etihada, ponovo se ukazao talentovani Gabriel Jesus i svojim drugim današnjim golom spasio City.

Građani su nakon ove pobjede stigli na treću poziciju sa bodom zaostatka u odnosu na Tottenham, dok je Swansea na 17. mjestu Premiershipa.