Premiership
6

Sjajni Felipe Anderson donio preokret i pobjedu West Hamu kod Southampona

Piše: K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa West Hama upisala je izuzetno važnu pobjedu u meču 19. kola engleskog Premiershipa na gostovanju kod Southamptona rezultatom 2:1, a pobjedu Čekičarima donio je sjajni Felipe Anderson.

Nakon prvih 45 minuta susreta na St. Mary's stadionu nije bilo pogodaka. Southampton je bolje otvorio meč i imao je nekoliko dobrih pokušaja, ali je Fabianski bio na prvom mjestu, dok je na drugoj strani Snodgrass imao najbolju šansu za londonski tim, no nije bio precizan.

U petoj minuti drugog poluvremena, tačnije u 50. minuti, domaći tim je stigao u vodstvo. Nakon što su gotovo svi gostujući igrači stali tražeći offside od pomoćnog sudije, lopta je stigla do Redmonda koji šutira, Fabianski brani njegov udarac, a nakon što se lopta odbila Redmond je više sretno nego spretno postigao pogodak. Lopta je, također, pogodila domaćeg igrača u ruku, ali sudija Pawson nije vidio to.

Ipak, samo tri minute nakon toga West Ham stiže do poravnanja. Strijelac pogotka bio je Felipe Anderson koji je silovitim udarcem s nekih 20 metara matirao nemoćnog golmana domaćih. Šest minuta bilo je potrebno West Hamu za puni preokret, a strijelac i drugog pogotka bio je Anderson koji je pobjegao domaćoj odbranio i pogodio za konačnih 2:1.

Ovom pobjedom West Ham se popeo na devetu poziciju sa 27 osvojenih bodova, dok je Southampton ostao na 16. mjestu i nakon 19. odigranih kola ima samo 15 bodova.

Rezultati by SofaScore