Premiership
0

Sjajni Coutinho oduševio na debiju za Aston Villu i spasio ih poraza od Manchester Uniteda

K. H.
Foto. Manchester United/Twitter
Foto. Manchester United/Twitter
Ekipe Aston Ville i Manchester Uniteda remizirali su u susretu 22. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:2, a heroj domaćeg tima bio je Philippe Coutinho koji je ušao s klupe i za samo pet minuta učestvovao u dva pogotka.

Manchester United je odlično otvorio meč i već u 6. minuti golom Fernandesa došao u vodstvo. On i Telles su "kratko" izveli slobodan udarac, a onda Portugalac pogađa s distance.

Treba reći i to da je golman Aston Ville Martinez loše reagovao i da mu je lopta ispala i završila u golu.

Do poluvremena je Villa imala šanse preko Buendije i Dignea, ali je rezultat ostao 0:1.

U 67. minuti nova greška u ekipi Aston Ville, Fred je oduzeo loptu i dodao do Fernandesa kojem nije bilo teško da u situaciji jedan na jedan s Martinezom postigne svoj drugi gol i tada se činilo da je pitanje pobjednika ovog duela riješeno.

Ipak, na scenu je stupio rezervista Coutinho koji je nedavno prešao iz Barcelone u Villu i za samo pet minuta režirao je izjednačenje svog tima.

Prvo je u 77. minuti započeo akciju koju je Ramsey pretvorio u gol, da bi samo pet minuta nakon toga nakon asistencije strijelca prvog gola postigao svoj prvijenac u dresu Ville i to samo 14 minuta nakon što je ušao u igru.

Do kraja meča rezultat se nije promijenio i susret je završen bez pobjednika.

Rezultat i strijelci:

Aston Villa - Manchester United 2:2 (Ramsey 77', Coutinho 82' - Fernandes 6', 67')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore