Premiership
15

Sjajni Begović i društvo nisu izdržali: Sterling u 97. minuti donio pobjedu Manchester Cityju

Piše: N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na Vitality stadionu u okviru 3. kola Premiershipa ekipu Bournemoutha rezultatom 2:1.

Građani su neočekivano prosuli bodove protiv Evertona i danas nisu imali pravo na krivi korak protiv domaćih, koji su se također morali vaditi nakon dva poraza.

Bournemouth je u vodstvo stigao u 13. minuti kada je Daniels volejem spektakularno poslao loptu, koja je od prečku završila u golu.

Ipak, samo osam minuta kasnije City je poravnao rezultat, a gol je postigao Gabriel Jesus nakon prekrasnog Silvinog proigravanja.

Građani su dominirali u cijelom prvom poluvremenu, a zasluge što nisu došli do preokreta pripadaju i reprezentativcu Bosne i Hercegovine Asmiru Begoviću, koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao.

Ista slika na terenu viđena je i u nastavku utakmice, a najbolju priliku za pobjedu propustili su domaći kada je King u 61. minuti pogodio stativu.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk, Sterling je u 97. minuti pogodio za veliko slavlje Cityja.

Begović je dobro branio cijelu utakmicu u redovima domaće ekipe, a zabilježio je šest uspješnih odbrana.

Manchester City se probio na prvo mjesto Premiershipa s sedam osvojenih bodova, dok je Bournemouth na 17 poziciji i bez ijednog osvojenog boda.