Futsal Premijer liga BiH
27

Sjajna utakmica u Skenderiji: Hršumović postigao pet pogodaka u pobjedi Centra nad Slogom 8:7

E. B.
FC Centar ZAMM mC i MNK Sloga iz Gornjeg Vakufa sinoć su u Maloj dvorani centra Skenderija odigrali fantastičan meč u kojem je postignuto čak 15 pogodaka, a jedan više postigao je Centar koji je slavio 8:7.

Publika u dvorani Skenderija, koja je bila ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, mogla je uživati u odličnom futsalu i sjajnim golovima igrača oba tima, kao i velikoj borbenosti domaćih koji su u ovom susretu imali više želje i htijenja i na kraju su uspjeli savladati odlične goste iz Gornjeg Vakufa, koje je u Sarajevu bodrila grupa navijača iz njihovog grada.

Briljirao je Ibrahim Hršumović koji je postigao čak pet pogodaka, a rame uz rame bio mu je Nedžad Hodžić koji se tri puta upisivao u listu strijelaca. Kod gostiju je Admir Zukan postigao dva pogotka, a po jednom su se u listu strijelaca upisali Hodžić, Halilović, Latić, Petak i Milanović.

Na otvaranju meča, Centar je poveo 3:1, ali do kraja poluvremena gosti su postigli dva gola za poravnanje, a onda u drugom dijelu postižu još dva pogotka za vodstvo od 3:5.

Međutim, domaći se nisu predavali. Hodžić je smanjio na 4:5, a potom Hršumović postigao dva pogotka za novi preokret na 6:5 za Centar.

Sloga se vratila golom Petaka, a onda je Emir Sipović dobio crveni karton, odnosno drugi žuti te je Centar ostao sa igračem manje u polju. Međutim, i s trojicom igrača izabranici Nijaza Mulahmetovića, uspjeli su postići dva pogotka preko sjajnog Ibrahima Hršumovića, kojem je ovo prva sezona u Premijer futsal ligi BiH.

Do kraja susreta, gosti su uspjeli postići pogodak za 8:7, što je bio i konačan rezultat utakmice.

"Način na koji smo stigli do pobjede je zaista fantastičan. Presudila je velika želja i borbenost kod naših momaka. U odbrani smo stajali loše, ali smo uspjeli sve nadoknaditi velikom željom i borbom za svaku loptu. Ova ekipa je sastavljena od velikih boraca i nikome neće biti lako protiv nas, što dokazujemo iz kola u kolo. Čestitam i ekipi Sloge na sjajno odigranoj utakmici. Znali smo šta žele i kako žele doći do toga, ali ovaj put bodovi ostaju u Sarajevu", riječi su Nijaza Mulahmetovića, čija ekipa je u pet odigranih kola ubilježila četiri pobjede i jedan poraz.

Inače, u 5. kolu Premijer futsal lige BiH, Kaskada je na domaćem terenu savladala Tango rezultatom 7:4, a najveće iznenađenje priredila je ekipa Brotnja, koja je u gostima kod FC Mostar Stari Grad uspjela ostati neporažena. Na kraju je bilo 3:3.

Najuvjerljiviju pobjedu u 5. kolu ubilježio je FC Salines koji je sa 10:1 savladao Seljak, a odličnu i efikasnu utakmicu odigrala je ekipa Beli anđeo koja je rezultatom 8:2 slavila u susretu protiv Zrinjskog.

Na tabeli nakon pet odigranih utakmica vode Mostar SG i Salinesa sa po 13 osvojenih bodova, a treći je FC Centar sa 12.