La Liga
0

Sjajna Girona savladala Villarreal za sedmu poziciju na tabeli

Piše: K. H.
Ekipa Girone upisala je 11. pobjedu u tekućoj sezoni španske La Lige, a oni su kao gosti slavili na El Madrigalu protiv Villarreala rezultatom 2:0.

Gosti su već u 16. minuti stigli u prednost. Garcija je osvojio jednu loptu na 20 metara, njegov centaršut pronašao je Stuanija u kaznenom prostoru, a ovaj preciznim udarcem glavom pogađa za 0:1.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a u nastavku susreta Žuta podmornica svim silama je pokušala stići do poravnanja. Najbolje šanse imali su Fornals i Bacca u 53. i 58. minuti, a možda i posljednju pravu priliku imali su preko Sorijana u 68. minuti.

Kada svoje prilike nisu pretvorili u pogodak, domaći su žestoko kazneni. Igrala se 80. minuta kada su sjajan kontranapad istrčali Portu i Lozano, a ovaj drugi sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora pogađa za konačnih 2:0.

Ovom pobjedom, Girona se popela na sedmo mjesto španske La Lige sa 40 osvojenih bodova, jedan manje od Villarreala koji je na šestom mjestu. Girona je tako još jednom potvrdila da igra sjajan nogomet i da su možda i najprijatnije iznenađenje u ovoj sezoni.

Tabela: