Ori se pjesma Zrinjskog
0

Sjajna atmosfera u Mostaru, Austrijanci 20 minuta bojkotovali dresove u rozoj boji

D. P.
Mostarci su napravili odličnu atmosferu (Foto: G. Š./Klix.ba)
Mostarci su napravili odličnu atmosferu (Foto: G. Š./Klix.ba)
Nogometaši Zrinjskog večeras igraju veliku utakmicu za plasman u Evropsku ligu, a duel na stadionu Pod Bijelim Brijegom privukao je veliku pažnju.

Ulaznice za ovu utakmicu rasprodate su odmah nakon što su puštene u prodaju, a atmosfera je baš onakva kakva se i očekivala. Mostarci su došli da pokušaju izboriti plasman u grupnu fazu Evropske lige.

LASK Linz večeras donosi u Mostar jedan gol prednosti (2:1), ali je sve u igri i Zrinjskog bi pobjeda od jednog gola razlike odvela u produžetke i jedanaesterce.

Stoga, bit će potrebna velika podrška navijača, a ona je i zabilježena već od samog starta utakmice. Mostarski navijači ispunili su otvorene tribine stadiona Pod Bijelim Brijegom i od prve minute u glas pjevaju pjesme.

Važno je naglasiti i da gosti imaju podršku svojih navijača u Mostaru. Grupa od oko 300 navijača LASK-a stiglo je iz austrije kako bi bodrili svoj klub.

Ono što je zanimljivo, jeste da navijači LASK-a nisu željeli ući na tribinu, a samim tim ni navijati u prvih 20 minuta utakmice u znak bojkota dresovima u rozoj boji. Upravo u takvoj kombinaciji večeras Austrijanci nastupaju u Mostaru i to se navijačima nije svidjelo pa su odlučili da ne navijaju na startu utakmice.

Podsjetimo, u slučaju poraza večeras, odnosno ukoliko se ne izbori Evropska liga, Zrinjski ima osiguranu grupnu fazu Konferencijske lige što je najveći uspjeh bh. klupskog nogometa. Utakmicu u direktnom tekstualnom prijenosu možete pratiti na Klix.ba.