Za primjer mnogima
527

Sjajna atmosfera na derbiju bh. četvrtoligaša: Rahićka raja "zapalila" stadion

Piše: N. K.
Mizerna posjeta na stadionima klubova Premijer lige Bosne i Hercegovine je česta pojava pa se tako zna desiti da na pola mečeva u jednom kolu bude do očajnih 500 gledatelja.

Da nogomet u potpunosti ne izumre u našoj državi pobrinu su pojedini niželigaški klubovi i ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu manjih bh. mjesta. Takav primjer mogao se vidjeti u nedjelju na utakmici 25. kola Prve lige Tuzlanskog kantona, odnosno četvrtog ranga takmičenja u BiH.

Sastali su se dvije prvoplasirane ekipe u prvenstvu Gornji Rahić i Trešnjevka iz Maoče, a susretu je prisustvovalo više od 1.500 gledatelja. Vladala je nezapamćena atmosfera, a posebno je "vatrena" bila navijačka grupa domaće ekipe Rahićka raja, koja je uz navijanje i pirotehniku vodila svoju ekipu do pobjede.

Na kraju je bilo 1:0 za Gornji Rahić, a strijelac važnog gola 15 minuta prije kraja meča bio je Almedin Ibrahimbašić. Ipak, nije moglo proći bez nasilništva na terenu pa su u sudijskoj nadoknadi isključeni po jedan igrač iz obje ekipe zbog međusobnog udaranja.

Gornji Rahić je pobjedom prestigao Trešnjevku na prvom mjestu i sada pet kola prije kraja ima dva boda više u borvi za ulazaka u Drugu ligu FBiH.