Komentari (309)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
😂😂😂 su se opustili uz kolo 😂kao u rodnom selu ..... extra primitiva Brukaju nas kao naciju .
seljakluk...
Postoji vrijeme i mjesto za sve. Ja postujem i folklor i kolo ali u pravo vrijeme. Npr. harmonika na teniskom mecu? Nikad nije islo... Ili sam i zbog toga snob. Isto tako, kolo na ulici zbog utakmice, ne ide. Samo im janje fali i eto ga teferic. Et nek sam malogradjan ali ovo mi se ne svidja i imam pravo da kazem.
Nevidim ovdje nista lose...,pa zar nije bolje da igramo kolo zajedno nego da ratujemo....?!
Svicarci lupaju kravljim zvonima po gradu prije i za vrijeme utakmice i niko se ne stidi u svicarskoj svog naroda i obicaja!? Povraca mi se od malogradjanstva i ovih komentara!
Pogledjte kako Švabe dolaze: http://www.pnn.de/mediathek/655818/1/
Vi mislite kad bi pustili Pink Floyd-a, Metallica, Deaf Leppard ... da bi ovi Austrijanci prisli i rekli SUPER.?
Ja došao iz dijaspore, pa haj reko da obidjem muzej u Sarajevu. Kad ono malogradjanima u Bosni to nije bilo vazno , pa zatvorili! Pun mi je .urac malogradjana u Bosni sto bacaju smece sa 10 sprata i bubaju se u prsa i govore kako zive u carsij!
Kako ste malograđani? Šta ima? Ovi svi koji pišu negativne komentare prave se neki građani visokog reda i kulture,kad čuju pupmkin pie ide im voda na usta,a kad čuju bunsevara ispucaju tepsiju nogom i povraća im se. Zašto se krijete svoje ,nekoliko vjekova stare, etno običaje? Šta to fali kolu i sevdalinci, zbog koje smo poznati, čemu se ljudi obraduju kad vide nešto,za njih,neobično,što je tradicija neke druge zemlje. Kolo uopšte nije seljačka igra ili ples,nego tradicija i kulturni običaj jednog naroda. svaka zemlja ima nešto svoje. divno vam je vidjeti kad neko pleše Sambu,narodni ples iz JužneAmerike. razmislite nalograđani i nemojte se provaljivati.
Samo jedno: MORA DA POŠTUJETE SVOJE DA BI VAS DRUGI POŠTOVALI!
Vi ne shvatate mentalitet zapadnog covjeka. Mi moramo uciti dosta o toleranciji! Kroz Beč mozes proci polugol,gol,obucen ko kurva ili peder ili cudoviste, i niko neće ni pogledati za tobom! A na Balkanu ako samo malo iskačeš iz sredine - seljak si, čudan si itd... Moraš da poštuješ svoje, da bi te drugi postovali!
Ćiro danas izjavio: Ćiro: "Sa mnom bi Srbija bila prvak svijeta"
Zna Ciro sta prica: On je mislio na kosarkaski tim Srbije - onaj od prije 10-ak godina.
Nisam nikad bio ljubitelj kola .... ali gori su mi ovi malogradjanski komentari koji sve kroz negativu gledaju! Jesu li trebali sa sombrerima da izadju i pjevaju meksikanske? Te smeta im i dzezva iz Visokog!? Sve gledaju kroz negativu! Trebali su mozda u bajerskim koznim hlacicama da izadju i da se udaraju po koljenima? Zasto se stidjeti svoga pa sta to god bilo!? Švabo se ne stidi kad se na stotine pojave u narodnim nošnjama na fudbalskim utakmicama, a za nase novopecene gradjane tj. malogradjane je sve sramota! Ne kontam! Bio sam u Parizu i Bosancerosi odvalili sa harmonikom ispod Eiffel-ovog tornja, a Amerikanci igraju i garant kontaju to je francuska muzika! Hebi ga ...sve je to globalizacija!
BiH je kao i svaka druga ex YU republika, zemlja seljaka na brdovitom Balkanu. To je fakat.
Odnos selaka i gradske raje je 80 : 20. To smo mi. :o)))
I sto je najgore, razlika izmedju onih koji zive na selu i onih iz grada, u zapadnim zemljama, nije ni blizu tolika kolika je u onim balkanskim. To je to!
imal ko da bi poklonio veš mašinu raja,sevapa vi zaradio,zreba jednoj nani,da na ruke ne pere veš...
Fakat seljacine one prave. Kad dodju u bosnu glume austrijance i gospodu seru na njemackom a kad dodju u austriju onda su veliki bosnjaci i samo maternji bosanski pricaju. Jos ih roditelji sa 5 god salju u nase centre gdje ih obucavaju ovim plesovima
Njutnov zakon : Seljak ostaje seljak bez obzira na pređenu putanju.
E moj Kaiseru bolje da si kod Maribora zid zidao, nego što si dole osvajao