Bundesliga
13

Sjajan povratnički pogodak Reusa u pobjedi Dortmunda protiv M'gladbacha

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Borussia Dortmund fantastičnim pogotkom Marca Reusa savladala je Borussiju M'gladbach u posljednjem meču 23. kola njemačke Bundeslige, a konačni rezultat na kraju je glasio 1:0.

Domaći su bolje otvorili meč i u 13. minuti Stindl je imao veliku šansu za postizanje pogotka, ali mu je Burki odbranio udarac.

Uslijedio je nešto mirniji period igre, a onda kapiten Borussije i igrač koji se nakon nove povrede tek nedavno vratio na teren, Marco Reus, postiže fantastičan gol za veliko slavlje i vodstvo gostujućih igrača.

Do poluvremena M'glabach je postigao pogodak u 44. minuti, ali je on poništen zbog opravdanog ofsajda da bi posljednju šansu imao Hazard u 46. minuti kada je šutirao pored gola.

U drugom poluvremenu uslijedila je nevjerovatna ofanziva domaćih igrača koji su tražili osvajanje makar jednog boda, ali Stindl i Bobadilla u 55. minuti nisu uspjeli postići pogodak.

Bobadilla je i u 76. minuti imao šansu koju nije iskoristio i to je bila posljednja prava prilika za domaće.

Ovom pobjedom Dortmund se vratio na drugu poziciju sa 37 osvojenih bodova, dok je M'gladbach ostao na 10. mjestu sa 31 osvojenim bodom.

Tabela: