Premijer liga BiH
61

Sjajan meč na MGM Farm Areni, Mladost i Željezničar podijelili bodove

Piše: K. H.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Ekipe Mladosti i Željezničara podijelile su bodove u meču 10. kola Premijer lige BiH, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:2.

Željezničar je bolje otvorio meč, već u drugoj minuti Zajmović je šutirao sa 18 metara, ali je Velić sjajno odbranio. Mladost je odmah uzvratila preko Isakovića koji se nije snašao u gužvi pred golom Željezničara.

Sljedeću dobru priliku Plavi su imali u 21. minuti kada Zec odlično šutira iz voleja, a lopta odlazi malo preko gola Mladosti. Na drugoj strani Atajić je s distance pogodio stativu, da bi u u 31. minuti Velić odlično reagovao nakon šuta Krpića.

Željo je bio puno aktivniji u finišu prvog poluvremena, a kada se činilo da će se na poluvrijeme ipak otići bez pogodaka, domaći su stigli u vodstvo. Lijepu akciju Mladosti u pogodak je pretvorio Atajić koji preciznim udarcem matira nemoćnog Kjosevskog za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Prvih 15 minuta drugog poluvremena, za razliku od prvog, nije donijelo previše prilika na obje strane, a onda u 57. minuti Željezničar stiže do poravnanja. Odličan centaršut Stevanovića s desne strane u pogodak je pretvorio Asim Zec.

Kada se činilo da će Plavi sve karte baciti u napad i krenuti po tri boda, Mladost je opet stigla u vodstvo. Sadiković je napravio dar-mar na sredini terena, sjajno je uposlio Anđušića koji majstorski lobuje Kjosevskog za novo vodstvo domaće ekipe.

Odović je nakon toga ubacio juniore Osmanovića i Dacića u igru, a ovaj drugi u gotovo prvom kontaktu s loptom u 78. minuti donosi drugo poravnanje Plavima. Opet je s desne strane sjajno centrirao Stevanović, a na pravom mjestu bio je dojučerašnji junior Željezničara koji glavom matira Velića za drugo poravnanje.

U finišu meča opet je Željo preuzeo kontrolu nad loptom, igrači Milomira Odovića pokušavali su stići do sva tri boda, a najbolju priliku imao je Jovan Blagojević u 92. minuti kada je sa 16 metara šutirao preko gola.

Do kraja meča nije bilo prilika, ni promjene rezultata, pa je susret završen podjelom bodova.

Tabela: