U maniru velikih
2.3k

Sjajan gest navijača i čelnika Klisa: Očistili tribine stadiona u Konjicu

Piše: N. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Navijači Klisa, kluba iz Buturović Polja koji se takmiči u trećem rangu bh. nogometa, još jednom su oduševili javnost nakon jučerašnje historijske utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sloge iz Gornjeg Crnjelova.

Naime, navijači su danas u saradnji s članovima uprave kluba organizovali čišćenje tribina, budući da su nakon meča ostale velike količine smeća.

"Nakon jučerašnje utakmice na tribini Gradskog stadiona ostale su velike količine smeća. Međutim, manja grupa navijača i članova Uprave FK Klis danas se organizovala i izvršila čišćenje tribine. Hvala vam!", poručili su iz Klisa.

Nakon utakmice ostale velike količine smeća (Foto: Facebook)
Nakon utakmice ostale velike količine smeća (Foto: Facebook)

Podsjetimo, Sloga je na kraju prošla dalje zahvaljujući golu više postignutom u gostima te je ostvarila historijski uspjeh plasmanom u polufinale Kupa BiH.

S druge strane, Klis je posato najljepša priča bh. nogometa posljednjih godina jer su se hrabro borili do kraja, iako dolaze iz trećeg ranga takmičenja i mjesta koje broji svega 350 stanovnika.

Klis je u Konjicu bodrilo više hiljada navijača koji su nakon susreta bili zadovoljni prikazanom igrom svojih ljubimaca.