Premiership
31

Sjajan derbi na Emiratesu, Arsenal i Liverpool podijelili bodove

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 11. kola engleskog Premiershipa ekipe Arsenala i Liverpoola odigrale su meč bez pobjednika, a konačni rezultat glasio je 1:1.

Prvo poluvrijeme proteklo je u izuzetno ofanzivnoj igri i s jedne i s druge strane, prilike su se redale u oba kaznena prostora, a prvu je imao Lacazette u četvrtoj minuti kada mu Alisson brani udarac.

Xhaka je u 16. minuti prijetio, no bez uspjeha, kao i Mkhitaryan minutu poslije toga.

U 19. minuti Liverpool je stigao u vodstvo nakon što je Mane pogodio, ali je sudija signalizirao offside iako se stiče utisak da Senegalac nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Četiri minute nakon toga, Van Dijk je dobro šutirao, ali Leno brani, da bi posljednju priliku u prvom poluvremenu opet imao Holanđanin koji je pogodio stativu.

Liverpool je stigao u vodstvo u 61. minuti. Robertson je dodao do Manea, centaršut Senegalca s lijeve strane je izbio Leno, a lopta dolazi do mjesta na kojem je bio Milner koji pogađa za 0:1 i veliko slavlje gostujućih igrača i navijača.

Arsenal je nakon toga bacio sve karte u napad, Topnici su krenuli po pogodak za poravnanje, a do njega su i stigli u 82. minuti kada sjajni Lacazette koristi asistenciju Iwobija i matira Alissona za, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Nakon 11. odigranih utakmica, Arsenal je ostao na četvrtoj poziciji sa 23 osvojena boda, dok je Liverpool prvi na tabeli sa 27 bodova, jednim više od Manchester Cityja koji ima utakmicu manje.

Tabela: