Nogomet
0

Širom BiH euforija pred "Milan Junior Camp"

Sarajevo-x.com
Dok talijanski nogometni klub “Milan” slavi ulazak u finale Lige prvaka i priprema se za završnicu ovog najznačajnijeg evropskog nogometnog takmičenja, dječaci iz BiH željno očekuju početak “Milan Junior Campa” u Sarajevu.

Naime, dječaci i njihovi roditelji svakodnevno se interesiraju kako učestvovati u nagradnoj igri “Klasa” i MIMS grupacije i pristupiti prvom bh. fudbalskom kampu AC “Milana”, a ima i upita o samom programu kampa.

Kamp okuplja dječake uzrasta od sedam do 16 godina i bit će upriličen od 02. do 13. jula na stadionu FK “Željezničar”. Za to vrijeme nogometaši i treneri “Milana” će podučavati 300 polaznika tehničkim i taktičkim vještinama na informativan i zanimljiv način. Polaznici će biti podijeljeni u dvije grupe, a tehnički segment dana organizirat će trener AC Milana. Svim učesnicima će biti podijeljeni originalni dresovi “Milana” s pratećom opremom, a na kraju obuke bit će im svečano uručene diplome o pohađanju obuke. U kampu će biti obezbijeđena ishrana.

Treneri će odabrati četiri najbolja igrača kampa kojima će biti omogućen odlazak u Milan te proba i odigravanje utakmice s mladim timom AC Milana na stadionu San Siro. Odabrani dječaci će prisustovati i Danu “Milan Junior Campa” u Italiji koji okuplja najbolje igrače iz kampova koje AC Milan organizira širom svijeta.

Podsjećanja radi, “Klas” i MIMS grupacija putem nagradne igre obezbjeđuju 150 pristupnica kampu, a ostali sponzori preostale pristupnice. Pravo učešća u nagradnoj igri stječe se kupovinom prigodnog paketa i slanjem popunjenog nagradnog kupona na adresu “Klasa”. Paket je težak više od dva kilograma i košta 10 KM.

U nagradnom fondu su još i deset originalnih potpisanih dresova AC Milan, 25 originalnih kapa AC Milan, 25 originalnih zastavica AC Milan i 50 poklon paketa proizvoda organizatora nagradne igre. Javno izvlačenje nagrada bit će upriličeno 16. juna u TC Otoka u Sarajevu.