Nogomet
15

Široki u nedjelju gostuje na Koševu: Sarajevo traži pobjedu nakon kiksa u Travniku

Piše: N. N.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Fudbalski klub Sarajevo će u nedjelju, 9. augusta, igrat utakmicu 3. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Fudbaleri Sarajeva dočekat će igrače Širokog Brijega na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović-Hase, a utakmica počinje u 17 sati.

Nakon poraza u posljednjem kolu na gostovanju kod Travnika izabranici Dženana Uščuplića u nadolazećoj ligaškoj utakmici tražiti će pobjedu i nova tri boda.

Trener Bordo tima Dženan Uščuplić smatra kako je za njegov tim dobro što im u goste dolazi Široki Brijeg, ekipa koja se, nakon prva dva kola, nalazi u vrhu tabele.

"Mislim da je to dobro s psihološke strane, jer je Široki Brijeg jedna izuzetno kvalitetna ekipa. Nadam se da ćemo se i mi postaviti maksimalno skoncentrisano i maksimalno ozbiljno, za razliku o Travnika", rekao je Uščuplić.

Široki Brijeg se, u odnosu na prethodnu sezonu, znatno pojačao, ali Uščuplić smatra da Sarajevo nije slabija ekipa.

"Mislim da su jača ekipa nego prošle godine, doveli su nekoliko pojačanja, ali smo i mi doveli 4-5 kvalitetnih igrača", smatra Uščuplić.

Uščuplić dodaje i da je dobro što dolazi ekipa koja će se sigurno željeti nadigravati.

"F. K. Sarajevo nema pravo da se brani u ovoj ligi. Izuzetno mi je drago što dolazi ekipa koja hoće da igra i da se nadigrava, a ko bude bolji neka pobjedi", dodao je Uščuplić.

Za nedjeljnu utakmicu kandidirat će i veznjak Gojko Cimirot koji je danas trenirao s ostatkom ekipe.

Harmony Ikande, 24-godišnji Nigerijac koji je krajem juna stigao u Sarajevo, u Travniku je odigrao 20-ak minuta.

Uščuplić je rekao kako je Ikande odigrao sasvim korektno u Travniku te je jasno da se radi o kvalitetnom igraču koji će sigurno konkurisati za prvi tim.

Miloš Stojčev će biti u konkurenciji za nedjeljnu utakmicu iako na stolu ima ponudu te je moguće da napusti klub.

Pravdu na Koševu će dijeliti Dragan Petrović. Njegovi pomoćnici bit će Sreten Udovičić, Damir Lazić, Dalibor Drašković, Vladimir Bjelica i Elvis Mujić. Delegat utakmice bit će Mirko Milošević, a posmatrač suđenja Suvad Musić.

Cijene ulaznica su 5 KM (sjever), 8 KM (istok), 10 KM (zapad) i 20 KM (zapad-galerija).

Ulaznice se mogu kupiti putem servisa kupikartu.ba, u Bordo Fan Shopu, na platou ispred gradske Tržnice, na platou KSC Skenderija, kao i u Bordo kućici na Sarajevo Summer Marketu koji je otvoren na Trgu Djece Sarajeva.