Novosti sa Pecare
16

Široki Brijeg za novog trenera dovodi Gocu Sedloskog

Piše: R. D.
Foto: Široki Brijeg
Foto: Široki Brijeg
Iznenađenje se sprema na Pecari, novi trener nogometaša Širokog Brijega ne bi trebao postati neki domaći stručnjak ili trener iz Hrvatske, već makedonska nogometna legenda Goce Sedloski. Sedolski bi Široki Brijeg trebao preuzeti već prije utakmice s Željezničarom.

Kako Klix.ba saznaje, nasljednik Borisa Pavića trebao bi biti bivši stoper Hajduka i Dinama, mladi makedonski trener koji je posljednji angažman imao u latvijskoj Rigi. Sedloski je vodio Rigu od januara do maja ove godine.

Široki je raskinuo ugovor s bivšim trenerom Pavićem iako je to jedini tim u Premijer ligi bez izgubljene utakmice, ali kako kažu naši izvori klub nije bio zadovoljan defanzivnim nogometom koji je Pavić prefereiro. Željeli su aktivan nogomet i igru za gol više.

Kontakt sa Sedloskim je već uspostavljan, a on bi ekipu trebao preuzeti već do naredne utakmice i gostovanja Željezničara na Pecari.

Sedloski ima 44 godine, u igračkoj karijeri skupio je čak sto nastupa za reprezentaciju Makedonije, a u osmogodišnjoj trenerskoj karijeri bio je asistent u austrijskom Mattersburgu i reprezentaciji Makedonije, te privremeno rješenje 2012. godine.

U Vardaru je imao direktorsku funkciju, vodio ga je kao glavni trener u periodu od 2015. do 2017. Osim Rige, kao samostalni trener vodio je i Horizont Turnovo.