Nogomet
9

Široki Brijeg savladao Velež i na najljepši način čestitao rođendan svojim navijačima

Piše: J. H.
(Foto: Jabuka TV)
Fudbaleri Širokog Brijega ostvarili su zasluženu pobjedu nad Veležom rezultatom 2:0. Tako su Širokobriježani na najljepši mogući način svojim navijačima čestitali 18. rođendan.

Pred sam početak meča, fudbaleri Širokog Brijega svojim navijačima čestitali su osamnaest godina postojanja.

Na prvo uzbuđenje čekalo se devet minuta, a u prilici su se našli gostujući igrači. Hajdarović i Pejić su se borili za loptu u petercu Širokog Brijega, a ona se uz malu pomoć neopreznih odbrambenih igrača Širokog Brijega odbila do Dejana Jankovića koji je iskosa sa lijeve strane šutirao, a domaćina dobrom intervencijom spasio Antonio Soldo.

Široki je prvi put ozbiljnije zaprijetio tek u 21. minutu. Lijepo su kombinovali Dino Ćorić i Wagner, na kraju je Ćorić odigrao dobar povratni pas za Brazilca, ali je Wagner u izglednoj situaciji promašio cijelu loptu.

Buhač je u 26. minutu prijetio, ali je odbranio Đokić. Široki je opasan nakon kornera u 38. minutu, ali lopta nakon udarca Slavka Brekala odlazi preko gola. U narednom napadu Soldo je u posljednji trenutak uspio otkloniti opasnost i loptu izbiti ispred Hebibovića.

U 15. sekundu drugog poluvremena domaćin je poveo. Lopta je sa centra došla do Ibrahima Škahića, ovaj je pokušao vratiti do golmana Đokića, ali ju dodao samo do Mate Pehara koji je iskoristio poklon i postigao vodeći pogodak za Široki Brijeg. Pet minuta kasnije reprezentativac Goran Zakarić odlično je šutirao, ali se istakao golman Đokić. Velež je opasan u 66. minutu kada je iz slobodnog udarca šutirao Matijas Pejić čiji je udarac odbranio Antonio Soldo.

Dva minuta kasnije Đokić se poigravao što je na kraju zamalo skupo platio. Ipak je imao sreću pa se lopta od Wagnera nakon pokušaja driblinga odbila u gol aut. Minut kasnije Široki Brijeg došao je do drugog pogotka. Sjajno je sa 18 metara pogodio Zvonimir Kožulj.

Mogao je Velež do pogotka dvanaest minuta prije kraja utakmice, ali je Hebibović šutirao pravo u Soldu. U samom finišu do pogotka je kod Veleža mogao i rezervista Popović, ali je lopta nakon njegovog pokušaja otišla pored gola.