Na Pecari su mirni
58

Široki Brijeg savladao Igman i razveselio brojne ekipe u borbi za opstanak

D. P.
Foto: Antonio Musa/NK Široki Brijeg
Foto: Antonio Musa/NK Široki Brijeg
Nogometaši Širokog Brijega savladali su konjički Igman rezultatom 4:1 u 27. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine i tako po svemu sudeći osigurali opstanak u društvu najboljih.

Utakmica odigrana u Čitluku bila je značajna za oba tima u borbi za opstanak, ali i za brojne rivale koji su u donjem dijelu tabele, ali ne žele naredne sezone igrati u nižem rangu.

Široki Brijeg nije bio ugrožen, ali mu je trebala pobjeda za mirniji doček preostalih šest utakmica u sezoni. U takvoj situaciji domaćin je ofanzivno krenuo, a već u sedmoj minuti došao do vodstva golom Mihaela Kuprešaka.

No, u finišu prvog dijela Velizar Janketić postiže sjajan gol za Igman i poravnava na 1:1. To je bio i rezultat prvog dijela.

Tragičar gostiju je Anel Hebibović. Iskusni bočni nogometaš Igmana je izašao sam pred golmana Širokog Brijega u 55. minuti, imao sve vrijeme ovog svijeta da se namjesti, ali je šutirao pored gola. Uslijedila je kazna.

U narednom napadu lopta dolazi do usamljenog Stephana Chinedua koji rutinski pogađa mrežu gostujućeg golmana s vrha peterca.

Ako je bilo neke nade za goste, one su ugašene golovima s bijele tačke u relativno kratkom periodu. Dosuđena su dva penala za domaći tim, a po jedan su realizovali Petar Mišić i Marijan Ćavar.

Ostalo je 4:1 tako da je Široki "zacementirao" sigurnu sedmu poziciju s 35 bodova, osam više u odnosu na opasnu zonu. Igman je ostao na mjestu iznad zone ispadanja, ali s istim brojem bodova kao i Željezničar koji je zbog slabijeg međusobnog omjera u zoni ispadanja.

Široki Brijeg u narednom kolu gostuje Željezničaru, dok će Igman biti domaćin GOŠK-u u još jednom direktnom okršaju u borbi za opstanak.

Rezultat i strijelci:

Široki Brijeg - Igman 4:1 (Kuprešaki 7', Chinedu 57', Mišić 63', Ćavar 66' / Janketić 42')

Tabela: