Premijer liga BiH
15

Široki Brijeg s igračem manje prokockao pobjedu kod Borca i produžio neslavni niz

N. K.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometaši Borca i Širokog Brijega podijelili su bodove u Banjoj Luci u okviru devetog kola Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1. Hercegovačka ekipa je tako produžila svoj niz bez pobjede na čak šest ligaških utakmica.

Borac je bolje ušao u utakmicu, konstantno su stvarali pritisak, a najbolju priliku imao je Danilović u 28. minuti kada je promašio loptu u dobroj situaciji. Kazna je uslijedila vrlo brzo. Bagarić je iskoristio asistenciju Kvesića i lošu reakciju domaće odbrane te doveo Široki u vodstvo.

Do odlaska na odmor Borac je imao još nekoliko poluprilika, ali se rezultat nije mijenjao. Već u četvrtoj minuti nastavka Široki je ostao s deset igrača na terenu nakon što je Stanić zaradio crveni karton zbog udaranja Dujakovića.

Borac je očekivano krenuo žestoko po izjednačenje, a dvije velike prilike propustili su Jovanović i Vujaklija. Prijetio je i Široki, a najbliži golu bio je Jović kada je u posljednji čas Lučić spasio gol.

Ipak, Borac je uspio izjednačiti u 72. minuti. Milutinović je nakon sjajnog solo prodora matirao gostujućeg golmana. Napadi Borca do kraja utakmice bili su uglavnom jalovi pa je Široki uspio izdržati i s igračem manje osvojiti važan bod.

Borac je ostao na osmom mjestu Premijer lige BiH s 12 osvojenih bodova, dok je Široki na devetom s četiri boda manje.