20. kolo Wwin lige BiH
54

Široki Brijeg protiv Željezničara želi potvrditi pobjedu s Koševa, Zrinjski lovi priključak za Borcem

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Tri utakmice 20. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine bit će odigrane danas, a najzanimljivije bi trebalo biti u Čitluku gdje će Široki Brijeg dočekati Željezničar.

Bit će to derbi starih rivala koji su u proljetnom dijelu prvenstva ostvarili dobre rezultate i sa mnogo samopouzdanja ulaze u ovaj meč.

Širokobriježani su pobijedili Sarajevo na stadionu Asim Ferhatović Hase rezultatom 3:1 dok je Željezničar na svom terenu remizirao sa Zrinjskim, bilo je 0:0.

U prvoj utakmici ovih klubova odigranoj na Grbavici 2. oktobra prošle godine, Željezničar je pobijedio rezultatom 2:1 i to zahvaljujući golu Sulejmana Krpića u 93. minuti susreta dok su prethodno pogađali Semir Štilić i Cyrille Kpan.

Utakmica Široki Brijeg - Željezničar na rasporedu je danas u Čitluku u 13:00 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.

U isto vrijeme će na Tušnju snage odmjeriti Tuzla City i Posušje. Tuzlaci love voz za bijeg iz opasne zone dok Posušaci traže novu pobjedu na proljeće i to nakon što su u prvom kolu nastavka pobijedili Zvijezdu 09 rezultatom 2:0.

Prvi duel ovih rivala na stadionu Mokri Dolac u Posušju nam je donio dva pogotka i neriješen rezultat, bilo je 1:1.

Nešto kasnije će na teren i aktuelni prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski iz Mostara koji će u hercegovačkom duelu dočekati Igman iz Konjica.

Plemići su trenutno na deset bodova zaostatka u odnosu na prvoplasirani Borac, ali uz utakmicu manje te se nadaju da će eventualnim današnjim trijumfom smanjiti zaostatak nad Banjalučanima.

Zrinjski je u prvom dijelu sezone rutinski slavio u Konjicu rezultatom 2:0, a oba gola za Plemiće su djelo Tomislava Kiša.

Susret Zrinjski - Igman počinje danas u 15:00 sati uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport.

Raspored utakmica 20. kola Wwin lige BiH:

13:00 - Široki Brijeg - Željezničar

13:00 - Tuzla City - Posušje

15:00 - Zrinjski - Igman

Tabela: