Liga za prvaka BiH
0

Široki Brijeg pregazio Krupu i najavio izlazak iz rezultatske krize

Piše: N. K.
(Foto: Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega pobijedili su na Pecari u okviru 7. kola Lige za prvaka BiH ekipu Krupe rezultatom 5:0.

Domaći su od početka krenuli žestoko, a u vodstvo su mogli stići već u 11. minuti. Prvo je Ćorić s 20 metara pogodio stativu, a zatim je na odbijenu loptu natrčao Lončar, ali njegov udarac je odbranio Fejzić.

Redali su se napadi Širokog i sredinom prvog poluvremena došli su u vodstvo. Ćorić je prvo uputio sjajan šut, koji Fejzić izbacuje u korner. Nakon ubacivanja Ćorića iz ugla Matić je najviši u skoku i pogađa za 1:0.

Samo dvije minute kasnije Bagarić je udvostručio prednost. Gosti su izgubili loptu samo što su krenuli sa centra, Baraban je sjajno prošao i nesebično uposlio Bagarića, koji pogađa praznu mrežu za 2:0.

Šest minuta prije odlaska na odmor Široki je poveo s 3:0. Marković je sjajno ubacio, a Matić po drugi put pogodio za uvjerljivu prednost domaćeg tima.

I kada su svi očekivali posljednji zvižduk sudije u prvom poluvremneu Široki je postigao gol. Marković je ponovo asistent, a pogodak je postigao Ćorić.

U nastavku su domaći digli ručnu, ali su opet uspjeli postići gol očajnoj Krupi. Pola sata prije kraja meča Barišić je ubacio loptu za Lončara, a ovaj pogodio za konačnih 5:0.

Široku Brijeg je tako prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede te ostao na trećem mjestu Lige za prvaka BiH, dok je Krupa na petoj poziciji.

Tabela: