Odmjerili snage
2

Široki Brijeg pobijedio Zrinjski u prijateljskoj utakmici

Klix.ba
U kampu "Musa Karačić" je danas odigrana prijateljska utakmica u kojoj je Široki Brijeg savladao Zrinjski rezultatom 2:1.

Utakmica zatvorena za javnost odigrana je u dva poluvremena po 35 minuta, a ekipe su činili igrači s manjom minutažom te oni koji nisu upisali nastup u subotnjem prvenstvenom hercegovačkom derbiju ova dva kluba.

Za razliku od prvenstvene utakmice, prijateljska je bila veoma sadržajna, a postignuta su tri gola. Širokobriježani su poveli u 40. minuti preko Ivana Barabana, koji je pet minuta kasnije pogodio za 2:0. Tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme, a u nastavku je viđen jedan pogodak i to u mreži Širokog Brijega. Postigao ga je Nermin Jamak, ali je to bilo sve što je Zrinjski mogao uraditi na ovoj utakmici.

Za Široki Brijeg su nastupili Zlomislić, Marković, Perković, Matić, Kožul, Marić, Ivanković, Peko (od 63. Mašić), Wagner, Baraban (od 63. Knežević) i Marušić (od 50. Jurić), a za Zrinjski Soldo (od 36. Trifković), Galić Džijan, Laštro, Stanić, Jamak, Hajdarević, Handžić, Bekrić (od 36. Hairlahović), Gržan i Bencun.