Nogomet
0

Široki Brijeg "petardom" počastio goste iz Viteza

Klix.ba
Dino Ćorić
Dino Ćorić
Širokobriješki stadion Pecara u novom je ruhu dočekao novu sezonu, a fudbaleri Davora Mladine potrudili su se da na startu publiku počaste lijepom fudbalskom predstavom i ubjedljivom pobjedom.

Vitez koji je tokom ljetne pauze angažovao nekoliko zvučnih pojačanja na Pecari večeras nije imao šanse, a meč je na kraju okončan rezultatom 5:1 u korist domaćeg tima.

Igrala se druga minuta susreta kada je domaći tim došao u vodstvo. Strijelac pogotka bio je Wagner Santos Lago. Osam minuta kasnije mladi Luka Menalo povisio je na 2:0.

U 13. minuti bilo je već 3:0, a strijelac po drugi put Wagner Santos Lago. Vitežani su pet minuta prije odlaska na odmor uspjeli smanjiti rezultat golom Vedrana Kantara. Do kraja prvog poluvremena Široki Brijeg je postigao još jedan pogodak, a strijelac je ovog puta bio Zvonimir Kožulj.

Dvadeset minuta prije kraja tačku na i svojim drugim pogotkom postignutim večeras stavio je Luka Menalo. Široki Brijeg je tako zabilježio odličan start sezone sa dva trijumfa, dok su gosti zabilježili svoj drugi poraz i trenutno su bez bodova.

Rezultati:

Široki Brijeg – Vitez 5:1

Tabela:

  1. Široki Brijeg 6
  2. Zrinjski 6
  3. Radnik 6
  4. Čelik 4
  5. Borac 4
  6. Sarajevo (-1) 3
  7. Rudar 3
  8. Sloboda 3
  9. Slavija 2
  1. Velež 2
  2. Olimpic 1
  3. Mladost 1
  4. Travnik (-1) 0
  5. Željezničar 0
  6. Vitez 0
  7. Drina 0