Gotovo je!
58

Široki Brijeg ostao bez trenera nakon najgore krize u historiji kluba

D. P.
Budimir je izgubio konce posljednjih sedmica (Foto: Klix.ba)
Budimir je izgubio konce posljednjih sedmica (Foto: Klix.ba)
Hrvatski stručnjak Marijan Budimir više nije trener Širokog Brijega, nakon što su dvije strane potpisale sporazumni raskid saradnje.

NK Široki Brijeg donio je odluku o sporazumnom raskidu ugovora s Marijanom Budimirom koji od danas više ne obnaša dužnost trenera prve ekipe Plavo-bijelih.

Epilog je to najgoreg premijerligaškog niza u historiji kluba s Pecare. Široki Brijeg nije uspio upisati pobjedu u posljednjih devet utakmica, što se nikada nije desilo otkako se na Pecari igra Premijer liga BiH.

Četrdesettrogodišnji stručnjak klupu Širokog Brijega službeno je preuzeo 16. juna ove godine. Ukupno je prvu ekipu Plavo-bijelih vodio u 19 utakmica s učinkom od sedam pobjeda, četiri remija i osam poraza.

"Ovim putem zahvaljujemo gospodinu Budimiru na korektnoj saradnji i vremenu provedenom u Širokom Brijegu te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u budućnosti", saopćili su s Pecare.

Uprava NK Široki Brijeg će u što skorije vrijeme imenovati novog šefa stručnog štaba koji će krenuti s Plavo-bijelima u nastavak prvenstva. O daljim potezima NK Široki Brijeg pravovremeno će obavijestiti javnost.